Vegansk kokossmoothie med kanel // Vegan coconut smoothie with cinnamon

Som ni kanske vet är jag lite… besatt av frukost. Alltså, det är verkligen det första jag tänker på när jag vaknar varje morgon: vad ska jag äta till frukost? Jag vaknar i princip alltid med kurrande mage och matlust nu för tiden, men det har inte alltid varit så. När jag var liten hatade jag frukost. Alltså verkligen hatade. Sådär så att jag fick kväljningar av varenda tugga. Men så var frukost också alltid typ brun, syrlig fullkornslimpa med Lätta och ett glass Oboy = kan inte tänka mig något äckligare nästan. Det är så klart en smaksak, men just det översöta i Oboyen med det kompakt sura och gryniga ifrån det tidiga 90-talets fullkornsbröd, det var liksom lite vidrigt.

Jag utvecklade aversion mot allt vad frukost hette, och sedan i tonåren så skulle man ju inte äta nått allt pga *töntigt*, och det där satt i sedan när jag började plugga och var urfattig, och sedan började jobba och prioriterade en extra halvtimme sovmorgon framför frukost, alla dagar i veckan. Det är förstå de senaste åren när jag verkligen börjat träna och röra på mig som jag märkt att min kropp velat ha frukost, och det är ju så mycket roligare att äta något när man har aptit. Dessutom har jag utvecklat frukost i sig till ett intresse nu. Jag älskar att tänka på frukost, laga frukost, skriva om frukost, äta frukost. Hitta nya vägar och variera så mycket det bara går, även om det bara är att t ex äta kokt ägg en dag och äggröra en annan. Så, för att ge er lite frukostinspo kommer här tre smoothierecept jag tycker väldigt mycket om. Två av dem har ni sett förr, och det tredje är sprillans nytt och dessutom veganskt. Varsågoda!


Kokossmoothie med kanel
1 banan
2 dl nötmjölk, t ex cashewmjölk
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosflingor (valfritt)
2 msk honung (kan ersättas med dadlar om man inte äter honung!)
1 tsk kanel
isbitar

Om man vill ha kokosflingor, så bör man börja med att mixa dem för att mala ned dem lite. I annat fall är det bara att mixa alltihop, och sist tillsätta isitarna och mixa lite till. Och om man vill kan man ersätta bananen med ananas för en ”tropical feeling”, haha. Klart!


Kvargsmoothie med mango och passionsfrukt


Smoothie med hallon och kardemumma

Ha det fint!

Emily

I really adore breakfast time, it’s my favourite time of the day. Making, eating or just thinking about breakfast makes my happy. Here are three smoothie recipes I’ve made for you guys, two old ones and one fresh and new.

Units used for this recipe:
1 banan
3/4 cup nut milk such as cashew milk
just under 1/2 cup coconut milk
just under 1/2 cup coconut flakes (optional)
2 tablespoons honey
1 teaspoon ground cinnamon
ice

To read the rest of this recipe, hit the Translate button in the right-hand menu. Enjoy! xoxo Emily